Jubileuszowe gotowanie

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony
29 kwietnia 2016

Już po raz 30. miłośniczki, i oczywiście miłośnicy, wspólnego gotowania spotkali się w środę 20 kwietnia w Budynku Wielofunkcyjnym w Masłońskim na Warsztatach Kulinarnych. Tym razem lekcję gotowania w wiosennych klimatach poprowadziły Panie z Klubu „Natalinki”.

30 warsztaty kulinarne wiosenne smaczki

 FOTO: arch. GOK

Uczestnicy XXX Warsztatów Kulinarnych

Podczas spotkania „Wiosenne smaki i smaczki” warsztatowicze wspólnie przygotowali sałatkę z marchwi, pasztet warzywny, zaskakujący oryginalnym smakiem bigos z modrą kapustą , a na deser ciasto z bitą śmietaną i masą krówkową, posypane prażonym słonecznikiem. Zaletą wszystkich przygotowanych dań, oprócz walorów smakowych, była łatwość i szybkość ich wykonania oraz dostępność składników, z jakich zostały zrobione.

Jak przystało na jubileusz, nie zabrakło niespodzianek dla uczestników Warsztatów. Atrakcją specjalną było losowanie nagród przygotowanych przez organizatora, Gminny Ośrodek Kultury im. Janusza Gniatkowskiego w Poraju. Jak się okazało, ze wspólnego gotowania wszyscy uczestnicy wyszli obdarowani, gdyż dla każdego przygotowano drobny upominek w postaci pocztówki przedstawiającej artystę Janusza Gniatkowskiego, Honorowego Mieszkańca naszej gminy i patrona GOK w Poraju. Wszystkim warsztatowiczom gratulujemy i życzymy dalszego zapału do wspólnego gotowania tak, aby tych jubileuszy było jak najwięcej! Do zobaczenia na kolejnych – XXXI już Warsztatach Kulinarnych.

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie